Les Caves Pagès Entrena aposta pel turisme del futur de la D.O CAVA : L’Enoturisme.
El passat dissabte 08 de novembre es va fer la presentació amb la presència d’una trentena de convidats ( empreses de serveis, allotjaments i entitats locals i comarcals vinculades al turisme) de la nova iniciativa empresarial que es vol desenvolupar aprofitant els atractius de la finca i els recursos turístics de l’entorn.
Des de principis del segle XX, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Al cap d’uns anys d’estar elaborant vins tranquils, l' any 1950, Joan Pagès Gabarra, va iniciar l’elaboració i venda de vins escumosos a la comarca del Vallès Oriental, a prop de Barcelona.
És l’any 1987, quan Pagès Entrena, S.A. neix com a empresa. Un negoci familiar, on la tercera generació, Joan Pagès Entrena, s’uneix al projecte iniciat pel seu avi per tal d’obtenir una empresa dedicada a l’elaboració de Caves d’alta qualitat amb uns objectius molt definits: oferir als seus clients un producte de màxima qualitat amb un servei immillorable. L’any 2009 volen incorporar l’enoturisme com a servei complementari a la producció i elaboració de Cava amb la col·laboració de diferents entitats i empreses locals.
Una jornada que va comptar amb la presència de l’Excma. Alcaldessa de Piera , Sra. Josefina Ferrer, l’Ilm. Sr Jordi Mercader , Vicepresident del Consell Comarcal de l’anoia i el Gerent del Patronat de Turisme de Sant Sadurní d’ Anoia, Sr. Joan Capellades, els quals van presentar els diferents recursos turístics de la zona i els projectes que han desenvolupat i els que tenen previst de realitzar per tal de dinamitzar econòmica i turísticament la zona.
L’Excma. Alcaldessa de Piera, va destacar que l’ajuntament aposta per la recuperació de diferents atractius turístics del municipi, senyalització dels camins per desenvolupar cicloturisme i entarimo i donar suport a l’artesania local i destacant el fet d’arribar a acords de col·laboració entre empreses locals i amb els municipis veïns , tot unint esforços entre les dues comarques que lideren l’enoturisme en aquella zona : Anoia i Penedès.
L’Ilm Sr. Jordi Mercader, va destacar els diferents recursos de la comarca presentant un audiovisual a on es mostren tots aquests, i destacant la intenció d’aquest organisme a desenvolupar una Ruta Enològica que agrupi tots aquests atractius i sumant-la així a les que ja ve desenvolupant el Consorci Enoturisme Alt Penedès.
Finalment en representació de les institucions locals , el Sr. Joan Capellades, va fer un repàs dels últims 10 anys de l’oficina de turisme de Sant Sadurní i les accions que venen realitzant i va presentar l’aposta de futur per promocionar el Turisme Industrial a la zona vinculant-lo amb l’enoturisme.
Per part de Caves Pagès Entrena van presentar el projecte global per tal d’estructurar aquesta nova línea de negoci tot millorant les diferents àrees empresarials :
Area Financera, Comercial, Marketing, Administrativa , i les infraestructures de la finca. Aquest projecte ha de millorar la gestió i organització interna, i garantint així una bona qualitat de servei a l’enoturista.
Un projecte ambiciós, que vol rehabilitar en diferents fases, un edifici annex amb per ubicar-hi una sala de cata amb els serveis adequats, una sala per reunions d’empresa i banquets, un magatzem/ office per oferir servei de restauració, i finalment la possibilitat de fer-hi allotjament rural.
Aquesta nova línea de negoci té com objectiu principal donar resposta a:
Necessitats de l’enoturista quan visita una cava :atenció personalitzada, serveis infraestructurals i coneixement en profunditat de l’empresa, producte i entorn.
Les tendències de la demanda en nous serveis i activitats com són : Senderisme, Cicloturisme, rutes culturals, activitats per empreses i trobades amb grups al voltant de la vinya i la finca.
Però sobretot amb una objectiu de dinamització territorial i amb la voluntat de:
Contribuir a la promoció econòmica de l’entorn
Fer difusió dels recursos turístics de la zona
Crear sinèrgies empresarials amb altres entitats per un benefici comú.
Una jornada on es van visitar totes les instal·lacions, degustar un aperitiu gastronòmic i conèixer l’oferta comercial específica dels Tallers de CAVA.
Taller Criança : 3 hores de durada
Tast dels diferents productes i del vi base sense segons fermentació, un cava d’1 any de criança, un cava de 2 anys de criança, un cava de 4 anys de criança i finalment un cava oxidat, podent comparar així els conceptes explicats per l’enòleg durant la visita.
Taller Cupatge : 3 hores de durada
Tast dels diferents productes i dels 3 varietals del cava : Macabeu , Xarel.lo, Parellada. Posant punt i final amb un cupatge realitzat per cada visitant.
Taller Cupatge: 3 hores de durada
Més informació a www.pagesentrena.com
Crta Piera a Sant Sadurní d’Anoia Km 10,300 08784 St.Jaume Sesoliveres (Piera)
T. 93 8183827 F. 93 8913147 cava@pagesentrena.com
miércoles, 12 de noviembre de 2008
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
1 comentario:
la jornada va estar realment bé, el projecte encara té més bona pinta i la degustació de després ja no t'explico... A més, va ser la descoberta d'una zona on encara no havia aprofundit...
molta sort i felicitats a la gent de Pagès Entrena...
Publicar un comentario